TANDEN BLEKEN

Roken, teveel thee of koffie of sterk gekleurd voedsel eten kan aanslag veroorzaken op uw tanden. Dit zijn de extrinsieke verkleuringen, verkleuring van buitenaf. Er zijn tandpasta’s op de markt die kunnen helpen bij het verwijderen van aanslag, maar deze kunnen de kleur van de tanden niet veranderen. Door de tanden te bleken kunt u weer genieten van een wittere glimlach.

 

HET ONTSTAAN VAN GELE TANDEN

De kleur van uw tanden is, net zoals de kleur van uw haar en ogen, bepaald door uw DNA. Wanneer we ouder worden, verandert de dentine van kleur en worden tanden geler. Dentine is het zachte tandbeen dat zich onder het tandglazuur bevindt en de zenuw van uw tand beschermt. Deze verkleuringen gebeuren van binnen uit en zijn de intrinsieke verkleuringen. De intrinsieke verkleuring kunt u met een anti aanslag/tandsteen tandpasta niet verwijderen.

 

THUISBLEEKMETHODE

De meest gebruikte manier om uw tanden te bleken is met behulp van een bleeklepel en bleekgel. In eerste instantie zal de tandarts uw mond onderzoeken om te beoordelen of uw mond en tandvlees gezond zijn. Daarna zal hij een afdruk van uw gebit maken met behulp van een bitje en een pasta die hard wordt. Vanuit de afdruk worden bleeklepels gemaakt die precies om uw tanden passen. De mondzorgverlener zal u laten zien hoe u een klein beetje bleekgel in de bleeklepels aan moet brengen en hoe u de bleeklepels inbrengt. Daarna neemt u de gel en de bleeklepels mee naar huis en kunt u de behandeling thuis voortzetten. In overleg met de mondzorgverlener wordt bepaald hoe lang en hoe vaak u de bleeklepels draagt. Gedurende 24 uur na iedere behandeling zullen uw tanden zachter aanvoelen. Dit is tijdelijk.

 

Bron: NMT en Dr. G.A. van der Weijden, tandarts parodontoloog/ implantoloog

MAAK EEN AFSPRAAK

Bent u op zoek naar een tandarts of mondhygiënist in Leiden, dan bent u van harte welkom bij Mondzorg Breestraat. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar telefoonnummer 071 5130 405 of door een mail te sturen. Wilt u zich direct via de website inschrijven dan kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier.

MEER

IMPLANTATEN

Een oplossing voor de lange termijn

KRONEN & BRUGGEN

Bij verlies van tanden en kiezen

TANDEN BLEKEN

Voor een glanzend mooi wit gebit
logo_zkn
0
independer-logo-svg-vector
0

F.A.Q.

Wat is tanden bleken?

Tanden bleken is een cosmetische tandheelkundige procedure die wordt gebruikt om de kleur van de tanden te verlichten en te verbeteren. Het proces maakt gebruik van bleekmiddelen om verkleuringen en vlekken op het tandoppervlak te verwijderen, waardoor de tanden witter en helderder worden.

Tanden bleken kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, waaronder professionele bleekbehandelingen in de tandartspraktijk en thuisbleekkits die door de tandarts worden verstrekt. De bleekmiddelen werken door zuurstof door het tandglazuur te laten dringen en de moleculen te breken die verkleuringen veroorzaken, waardoor de tanden witter worden.

Mensen kiezen vaak voor tanden bleken om een ​​stralende, witte glimlach te krijgen en hun zelfvertrouwen te verbeteren. Tanden kunnen in de loop van de tijd verkleuren als gevolg van factoren zoals veroudering, consumptie van kleurstofrijke voedingsmiddelen en dranken, roken, medicatiegebruik en tandbederf.

Professionele tanden bleken onder toezicht van een tandheelkundige is over het algemeen veilig en effectief. Het proces wordt uitgevoerd met gecontroleerde concentraties van bleekmiddelen om schade aan het tandglazuur en gevoeligheid te minimaliseren. Het is belangrijk om tanden bleken alleen te laten uitvoeren door een gekwalificeerde tandarts of mondhygiënist.

De snelheid waarmee u resultaten ziet, kan variëren afhankelijk van het gekozen bleekproces en de mate van verkleuring van uw tanden. Professionele bleekbehandelingen in de tandartspraktijk kunnen vaak direct resultaten opleveren, terwijl thuisbleekkits geleidelijker werken en enkele dagen tot weken nodig hebben voor zichtbare verbeteringen.

 

De duurzaamheid van de resultaten van tanden bleken varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van factoren zoals uw mondhygiëne, dieet en levensstijl. Met goede zorg en regelmatige tandheelkundige controles kunnen de resultaten van tanden bleken vele maanden tot enkele jaren aanhouden voordat een opfrisbehandeling nodig is.

Hoewel tanden bleken over het algemeen veilig is, kunnen sommige mensen tijdelijke bijwerkingen ervaren, zoals gevoeligheid van de tanden en irritatie van het tandvlees. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en van voorbijgaande aard. Uw tandarts kan aanbevelingen doen om eventuele bijwerkingen te verminderen.

Niet iedereen is een geschikte kandidaat voor tanden bleken. Personen met ernstige tandheelkundige problemen zoals tandbederf, tandvleesaandoeningen, gevoelige tanden of tandheelkundige restauraties zoals vullingen en kronen kunnen mogelijk niet in aanmerking komen voor tanden bleken. Een consultatie met een tandarts kan helpen om te bepalen of tanden bleken geschikt is voor u.

Om de resultaten van tanden bleken te behouden, is het belangrijk om een goede mondhygiëne te handhaven, waaronder regelmatig poetsen, flossen en het vermijden van kleurstofrijke voedingsmiddelen en dranken die verkleuringen kunnen veroorzaken. Uw tandarts kan ook aanbevelen om periodiek touch-up behandelingen uit te voeren om de helderheid van uw glimlach te behouden.

Tanden bleken heeft geen invloed op tandheelkundige restauraties zoals vullingen, kronen, bruggen of implantaten. Deze materialen kunnen niet worden gebleekt en behouden hun oorspronkelijke kleur. Als u van plan bent om tanden te bleken en restauraties heeft, kan uw tandarts u adviseren over mogelijke esthetische discrepanties en opties om een uniforme glimlach te behouden.

CONTACT 

Wilt u meer weten over onze praktijk, onze collega’s of over onze werkwijze? Heeft u vragen of opmerkingen?  Neem dan contact met ons op. Wij horen graag van u.

Mondzorg Breestraat 58a 

2311 CS Leiden 

E-mail: info@mondzorgbreestraat.nl

Telefoon: 071 5130 405

OPENINGSTIJDEN

maandag        08:30 – 17:00
dinsdag           08:00 – 17:30
woensdag      08:00 – 20:00
donderdag     08:00 – 17:00
vrijdag             08:00 – 16:00
zaterdag         Gesloten
zondag            Gesloten

SPOED

Het kan voorkomen dat u in het weekend of ’s nachts met spoed een tandartsbehandeling nodig heeft. Wanneer u buiten praktijkuren belt naar ons telefoonnummer 071 5130 405 staat de dienstdoende tandarts op onze voicemail.

Copyright Mondzorg Breestraat. All rights reserverd. Made by Upventure