MONDHYGIËNIST

De mondhygiënist is er om uw gebit schoon en gezond te houden en om problemen aan de mond te voorkomen. Mocht u toch last hebben van bepaalde aandoeningen dan staat de mondhygiënist klaar om u zo snel mogelijk optimaal gezond te krijgen. 

Tijdens uw eerste bezoek wordt uw algemene mondgezondheid zorgvuldig in kaart gebracht. Wij vragen onze patiënten een gezondheidsvragenlijst in te vullen zodat wij op hoogte zijn van alle zaken die van invloed kunnen zijn op de mondgezondheid. 

Een gezonde mond zorgt voor een gezond lichaam. Er zijn bijvoorbeeld studies die een verband aantonen tussen mondgezondheid en diabetes en hart- en vaatziekten. Wij kunnen u voedingsadviezen geven en een voedingsanamnese bij u afnemen.

Uw mond wordt bekeken op tekenen van ontstekingen, aandoeningen en bederf. Tanden en kiezen worden elk zorgvuldig onderzocht op tekenen van tandplak, tandsteen en gaatjes. Ook wordt de staat van het tandvlees nagegaan. Het kan het zijn dat wij uw plaque kleuren en een plaquescore vastleggen.

VOORLICHTING & INSTRUCTIE

Naar aanleiding van wat wij zien in uw mond en/of een verwijsbrief van de tandarts wordt er gekeken of het nodig is om een pocketstatus of parodontiumstatus van uw gebitssituatie te maken. Aan de hand van deze gegevens wordt er een diagnose (aandoening) vastgesteld en de hierbij horende behandeling. Ook wordt er een prognose (toekomstvoorspelling) gemaakt.

Wij geven voorlichting en/of instructie toegesneden op uw persoonlijke situatie. Hierbij wordt rekening gehouden met de huidige staat van de mond, het poetsgedrag, de eetgewoonten en met de eventuele effecten van medicatie en aandoeningen. 

Wij kunnen instructie geven over poetsen,  het gebruik van ragers/tandenstokers en de verzorging van uw beugel of prothese. Zo beschikt u over alle kennis die u nodig heeft om optimaal uw mond te verzorgen.

Verdere informatie over onze handelswijze sturen wij u ruim voor uw afspraak via e-mail. Uiteraard kunt u ons een bericht sturen of bellen op telefoonnummer 071 5130 405. Voor meer informatie over de maatregelen die wij hebben genomen. 

BEHANDELINGEN

Tandsteen en tandplak in verdiepte pockets kunt u niet zelf verwijderen. De mondhygiëniste doet dat daarom met speciale instrumenten. Dit heet de professionele gebitsreiniging. 

Door de combinatie van een goede mondhygiëne en professionele gebitsreiniging verdwijnt meestal de ontsteking en hecht het gezonde tandvlees zich aan de tanden en kiezen: de parodontitis is verdwenen. De pocketsonde meet dan ondiepe en niet bloedende pockets. 

Het verloren kaakbot groeit helaas niet meer aan. Tijdens de genezing kan het tandvlees terugtrekken en de tandhalzen worden soms tijdelijk gevoelig door de behandeling. Door elke dag de mondhygiëne goed uit te voeren voorkomt u een nieuw ontsteking. Daardoor zal er geen kaakbot meer verloren gaan.

Naast de professionele gebitreiniging kan de mondhygiënist ter preventie van gaatjes ook een beschermlaagje op de kiezen met diepe groeven aanbrengen. Dit heet sealen en wordt meestal gedaan bij kinderen.

Hiernaast kan de mondhygiënist er ook voor kiezen om een fluoride-applicatie uit te voeren. Hierbij wordt ter bescherming van van het glazuur of bij gevoelige tandhalzen fluoride over het hele gebit aangebracht.

Goede mondhygiëne is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en algehele gezondheid. Bij het vaststellen van een behandeltraject houdt de mondhygiënist altijd rekening met bijzonderheden zoals:

ZORG & KWALITEIT

Bij Mondzorg Breestraat staan persoonlijke zorg en kwaliteit voorop. Daarom werken wij alleen met erkende mondzorgspecialisten en doen wij er alles aan om u de beste zorg te bieden. Wij zijn dan ook continu bezig met het vergroten van onze kennis en het verbeteren van onze behandelingen en procedures.

Wij stellen uw privacy op prijs. Uw gegevens en persoonlijke informatie worden dan ook goed beveiligd bewaard en uitsluitend met uw toestemming gedeeld met andere mondzorgprofessionals wanneer dit nodig is.

Bij het verlenen van onze zorg maken wij uitsluitend gebruik van professionele apparatuur en werken zoveel mogelijk pijnvrij. Het welzijn van de patiënt staat immers boven alles. Wilt u meer weten over onze behandelingen, onze werkwijze of onze praktijk? Bent u op zoek naar een tandarts in Leiden? Neem contact met ons. Wij vertellen u graag meer.

INSCHRIJVEN

Inschrijven als patiënt bij Mondzorg Breestraat in Leiden gaat makkelijk en snel. Vul het inschrijfformulier op onze website in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een afspraak. 

Liever direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 071 5130 405.  Ook wanneer u meer wilt weten  over onze praktijk, over onze behandelingen of over werkwijze staan staan wij u graag te woord. 

MAAK EEN AFSPRAAK

Bent u op zoek naar een tandarts of mondhygiënist in Leiden, dan bent u van harte welkom bij Mondzorg Breestraat. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar telefoonnummer 071 5130 405 of door een mail te sturen. Wilt u zich direct via de website inschrijven dan kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier.

TANDARTS

Niet op zoek naar een mondhygiënsit, maar naar een tandarts? Bij Mondzorg Breestraat werken tandarts en mondhygiënist hand in hand om u de beste zorg te kunnen verlenen. 

Zo kunnen wij niet alleen afwijkingen aan de mond en het gebit verhelpen maar hebben wij ook de professionals in huis om u te helpen het gebit optimaal gezond te houden en aandoeningen te voorkomen. 

Meer weten over wat onze tandarts voor uw mondgezondheid kunnen betekenen? Via onderstaande link kunt u meer informatie vinden. 

logo_zkn
0
independer-logo-svg-vector
0

F.A.Q.

Wat doet een mondhygiënist precies?

Een mondhygiënist is gespecialiseerd in het bevorderen van de mondgezondheid en het voorkomen van tandheelkundige problemen. Taken omvatten onder meer het reinigen van tanden, tandvleesbehandelingen, het verwijderen van tandplak en tandsteen, voorlichting geven over mondhygiëne en het geven van advies over voeding en mondverzorgingsproducten.

De aanbevolen frequentie van mondhygiënebezoeken kan variëren afhankelijk van uw individuele mondgezondheid. Over het algemeen wordt echter geadviseerd om minstens één keer per jaar een afspraak te maken voor een reguliere controle en reiniging. Uw mondhygiënist zal u adviseren over de ideale frequentie op basis van uw specifieke behoeften.

Tijdens uw bezoek zal de mondhygiënist uw mondgezondheid evalueren door middel van een grondige inspectie van uw tanden en tandvlees. Indien nodig worden tandplak en tandsteen verwijderd en kan er ook een professionele gebitsreiniging worden uitgevoerd. Daarnaast zal de mondhygiënist u voorzien van advies en instructies voor een optimale mondhygiëne.

De vergoeding voor mondhygiënebehandelingen kan variëren afhankelijk van uw zorgverzekering en de specifieke polisvoorwaarden. Veel zorgverzekeraars bieden dekking voor reguliere mondhygiënebezoeken als onderdeel van de tandheelkundige zorgverzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over uw dekking.

Nee, mondhygiënisten concentreren zich voornamelijk op preventieve mondgezondheidszorg en het bevorderen van mondhygiëne. Tandheelkundige behandelingen zoals het plaatsen van vullingen, kronen en andere restauratieve ingrepen worden doorgaans uitgevoerd door een tandarts.

Ja, een mondhygiënist kan u adviseren over manieren om gevoelige tanden te behandelen en te voorkomen. Dit kan onder meer het gebruik van speciale tandpasta’s en mondspoelingen omvatten, evenals technieken om tanderosie te verminderen en tandvleesgezondheid te verbeteren.

Mondhygiënebehandelingen zijn over het algemeen niet pijnlijk. De mondhygiënist zal ervoor zorgen dat u zich comfortabel voelt tijdens de behandeling en kan indien nodig verdovende gels of lokale verdovingen toepassen om eventueel ongemak te verminderen.

Om uw mondgezondheid te behouden tussen afspraken met de mondhygiënist, is het belangrijk om dagelijks goed voor uw tanden en tandvlees te zorgen. Dit omvat regelmatig tandenpoetsen, flossen en het gebruik van mondspoelingen, evenals het vermijden van slechte gewoonten zoals roken en overmatig suikerinname.

Ja, de mondhygiënist kan u voorzien van advies over geschikte mondverzorgingsproducten die aansluiten bij uw specifieke behoeften. Dit kan onder meer tandpasta’s, tandenborstels, flosdraad en mondspoelingen omvatten die helpen bij het handhaven van een goede mondhygiëne.

Het maken van een afspraak met onze Mondhygënisten is eenvoudig! Tjdens onze openingstijden kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 071 5130 405  of een mail sturen via ons contactformulier. Wij helpen graag bij het vinden van een afspraakmoment die u uitkomt.

CONTACT 

Wilt u meer weten over onze praktijk, onze collega’s of over onze werkwijze? Heeft u vragen of opmerkingen?  Neem dan contact met ons op. Wij horen graag van u.

Mondzorg Breestraat 58a 

2311 CS Leiden 

E-mail: info@mondzorgbreestraat.nl

Telefoon: 071 5130 405

OPENINGSTIJDEN

maandag        08:30 – 17:00
dinsdag           08:00 – 17:30
woensdag      08:00 – 20:00
donderdag     08:00 – 17:00
vrijdag             08:00 – 16:00
zaterdag         Gesloten
zondag            Gesloten

SPOED

Het kan voorkomen dat u in het weekend of ’s nachts met spoed een tandartsbehandeling nodig heeft. Wanneer u buiten praktijkuren belt naar ons telefoonnummer 071 5130 405 staat de dienstdoende tandarts op onze voicemail.

Copyright Mondzorg Breestraat. All rights reserverd. Made by Upventure