FACINGS

Een facing is een schildje van porselein of composiet dat op de tand wordt geplaatst. Met een facing kan de vorm of de kleur van een tand worden gewijzigd. Zo kan de tandarts een spleetje tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Een facing ziet er net zo natuurlijk uit als de overige tanden. Een facing kan uit twee verschillende materiaalsoorten worden vervaardigd: uit composiet of uit porcelein.

 

HET PLAATSEN VAN EEN COMPOSIET FACING

Een facing van composiet bestaat uit hetzelfde materiaal als een vulling. Bij deze toepassing wordt de tand vooraf met zuur behandeld om deze ruwer te maken. Hierdoor zal de facing beter hechten. Vervolgens brengt de tandarts het composiet laagje voor laagje aan en ontstaat er een facing die bij de rest van uw tanden past.

 

HET PLAATSEN VAN EEN PORCELEINEN FACING

Tijdens het eerste bezoek slijpt de tandarts een dun laagje van het glazuur van de te behandelen tand af. Zo past de facing goed over uw tand heen en voelt het comfortabel aan. Aan de hand van een afdruk van uw afgeslepen tand maakt de tandarts een facing die nauw aansluit op de vorm, kleur en grote van de andere tanden. Tijdens uw tweede bezoek zal de tandarts de nieuwe facing plaatsen met een speciale lijm.

 

LEVENSDUUR FACING

Over het algemeen blijven facings vele jaren zitten. Door omstandigheden kan het echter gebeuren dat de facing niet meer goed hecht of dat deze afbreekt. Mocht het gebeuren, neem dan direct contact op met uw tandarts. De facing kan meestal zonder moeilijkheden worden gerepareerd.

 

Bron: NMT en Dr. G.A. van der Weijden, tandarts parodontoloog/ implantolo

MAAK EEN AFSPRAAK

Bent u op zoek naar een tandarts of mondhygiënist in Leiden, dan bent u van harte welkom bij Mondzorg Breestraat. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar telefoonnummer 071 5130 405 of door een mail te sturen. Wilt u zich direct via de website inschrijven dan kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier.

MEER

IMPLANTATEN

Een oplossing voor de lange termijn

KRONEN & BRUGGEN

Bij verlies van tanden en kiezen

TANDEN BLEKEN

Voor een glanzend mooi wit gebit
logo_zkn
0
independer-logo-svg-vector
0

F.A.Q.

Wat zijn facings?

Facings zijn dunne, op maat gemaakte hoesjes van tandheelkundig materiaal die over de voorkant van de tanden worden geplaatst om hun uiterlijk te verbeteren. Ze worden gebruikt om gebreken zoals verkleuringen, scheuren, chips, spleten en ongelijke tanden te verbergen en de esthetiek van de glimlach te verbeteren.

Er zijn verschillende soorten facings beschikbaar, waaronder porseleinen facings, composietfacings en lumineers. Porseleinen facings bieden duurzaamheid en natuurlijke esthetiek, terwijl composietfacings sneller en voordeliger kunnen worden aangebracht. Lumineers zijn ultradunne porseleinen facings die minimale tandpreparatie vereisen.

Mensen kiezen vaak voor facings om cosmetische problemen met hun gebit te corrigeren, zoals verkleurde, beschadigde of misvormde tanden. Facings kunnen ook worden gebruikt om de vorm, grootte, lengte en symmetrie van de tanden te verbeteren en om een ​​glimlach te transformeren zonder ingrijpende tandheelkundige procedures.

Het proces van het plaatsen van facings vereist meestal twee afspraken. Tijdens de eerste afspraak zal de tandarts de tanden voorbereiden door een dun laagje tandweefsel af te nemen. Vervolgens worden afdrukken van uw gebit gemaakt, die worden gebruikt om de facings op maat te maken in het tandtechnisch laboratorium. Tijdens de tweede afspraak worden de definitieve facings op de tanden bevestigd en aangepast voor een goede pasvorm en esthetiek.

De levensduur van facings varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de materialen, uw mondhygiëne, en uw eet- en drinkgewoonten. Met goede zorg en regelmatige tandheelkundige controles kunnen facings vele jaren meegaan.

Het proces van het plaatsen van facings is over het algemeen niet pijnlijk, omdat het tandweefsel slechts minimaal wordt verwijderd. Na de procedure kunnen sommige patiënten enig ongemak of gevoeligheid ervaren, maar dit kan meestal worden beheerd met over-the-counter pijnmedicatie.

Om de levensduur van uw facings te verlengen, is het belangrijk om een goede mondhygiëne te handhaven, waaronder regelmatig poetsen, flossen en het vermijden van harde voorwerpen en voedingsmiddelen die de facings kunnen beschadigen. Uw tandarts kan ook aanbevelen om een ​​tandheelkundige reinigingsschema te volgen om de facings schoon te houden en tandvleesproblemen te voorkomen.

Facings bieden verschillende voordelen, waaronder het verbeteren van de esthetiek van de glimlach, het herstellen van het zelfvertrouwen en het verbeteren van sociale interacties. Ze bieden ook een snelle en effectieve oplossing voor cosmetische gebitsproblemen zonder ingrijpende tandheelkundige ingrepen.

De kosten van facings variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type facing, het aantal facings dat nodig is, en de locatie van de tandartspraktijk. Hoewel facings over het algemeen een hogere initiële investering vereisen dan sommige andere tandheelkundige behandelingen, worden ze beschouwd als een waardevolle investering in de esthetiek en het zelfvertrouwen van de patiënt. Veel tandartsen bieden betalingsplannen en financiële opties aan om facings betaalbaarder te maken voor patiënten.

Facings zijn een veelzijdige optie voor het verbeteren van de esthetiek van de glimlach, maar ze zijn mogelijk niet geschikt voor iedereen. Personen met ernstige tandheelkundige problemen zoals tandbederf, tandvleesaandoeningen of tandheelkundige ontwikkelingsstoornissen kunnen mogelijk niet in aanmerking komen voor facings. Een consultatie met een tandarts kan helpen om te bepalen of facings de juiste optie zijn voor uw specifieke situatie.

CONTACT 

Wilt u meer weten over onze praktijk, onze collega’s of over onze werkwijze? Heeft u vragen of opmerkingen?  Neem dan contact met ons op. Wij horen graag van u.

Mondzorg Breestraat 58a 

2311 CS Leiden 

E-mail: info@mondzorgbreestraat.nl

Telefoon: 071 5130 405

OPENINGSTIJDEN

maandag        08:30 – 17:00
dinsdag           08:00 – 17:30
woensdag      08:00 – 20:00
donderdag     08:00 – 17:00
vrijdag             08:00 – 16:00
zaterdag         Gesloten
zondag            Gesloten

SPOED

Het kan voorkomen dat u in het weekend of ’s nachts met spoed een tandartsbehandeling nodig heeft. Wanneer u buiten praktijkuren belt naar ons telefoonnummer 071 5130 405 staat de dienstdoende tandarts op onze voicemail.

Copyright Mondzorg Breestraat. All rights reserverd. Made by Upventure